Ръководство за повишаване на авторитета на вашия блог чрез линк билдинг за SEO

Ръководство за повишаване на авторитета на вашия блог чрез линк билдинг за SEO

Искате да увеличите авторитета на вашия блог?

Ето някои насоки и инструменти за линк билдинг, които да ви помогнат да разберете защо обратната връзка е важна за по-добро класиране в Google .

Обратните линкове се използват от търсачките, т.е. Google (ще се съсредоточим върху него в това ръководство), за да подпомогнем класирането на уебсайтове.

Накратко, качеството на препратките повлия на класирането на Google от 1998 г., когато Google създаде Page Rank, математическа формула, която оценява „стойността на една страница“ и която разглежда количеството и качеството на други страници, които препращат към нея.

Обратните линкове са ТОЛКОВА важни за SEO оптимизацията и затова водещите SEO компании – Ahrefs, SEMrush и Moz – имат инструменти за анализ на DA (авторитет на домейн), както и dofollow/nofollow препратки.

В тази статия ще споделя с вас моите най-добри съвети и инструменти за получаване на обратни линкове!

Нека да започнем с концепцията за домейн авторитет.

Защо DA (авторитет на домейн) е важен и как можете да го проверите?

Domain Authority (DA) е класиране в търсачките, разработено от Moz, което предвижда колко вероятно е дадена уеб връзка да се класира на страниците с резултати от търсачките (SERP).

Рейтингът на авторитетния домейн варира от 1 до 100 и колкото по-висок е общият резултат, толкова по-висок е резултатът за класиране.

Рейтингът на домейна (DR) е мярка за авторитета на сайта въз основа на неговия профил на обратни линкове. Скалата варира от 0 до 100.

Като цяло, колкото по-висок е този брой, толкова по-силен е сайтът. Така например някои от най-известните сайтове имат рейтинг 70-100, където например google.com има рейтинг на домейн (DR) от 94.

Можете да проверите авторитета на даден домейн чрез SEO инструмента Ahrefs, просто трябва да въведете линка или URL адреса на сайта.

Moz определя DA като данни, изчислени с помощта на десетки параметри и въз основа на данни от своя уеб индекс на Link Explorer. Самото изчисление на Domain Authority използва модел на машинно обучение, за да идентифицира най-подходящия алгоритъм, който най-тясно свързва данните за връзката на Moz с класации в хиляди резултати от търсене в реалния свят, които използва като еталон.

Тъй като авторитетът се изчислява с помощта на машинно обучение, резултатът на вашия сайт ще варира, когато в изчислението се използват повече, по-малко или различни точки от данни – например, ако Facebook придоби милиард нови линкове, PA и DA на всички ще намалят спрямо Facebook. В резултат на това, вместо да използвате Domain Authority като абсолютна стойност за оценка на ефикасността на вашите вътрешни SEO усилия, мислете за това като за относителна статистика, която да сравнявате с профилите на линковете на други сайтове.

Всички тези данни трябва да се разглеждат на нивото на вашата конкуренция, в нишата, за която пишете.

Например: ако пишете за кето хранене на родния си език, можете да се сравните с други блогове, портали и магазини за тези категории.

Какво е Page Authority (PA)?

Page Authority (PA) е оценка, която прогнозира колко ще се класира определена страница на страниците с резултати от търсачките (SERP). Оценките за авторитет на страницата варират от 1 до 100, а по-високите резултати съответстват на по-висока способност за класиране.

Как да повишите авторитета на своя блог?

  1. „Съдържанието е цар“ – качеството на съдържанието винаги е приоритет
  2. On-page SEO – оптимизирайте текстовете
  3. Изградете обратни линкове – изградете силни линкове
  4. Вътрешно свързване – свързване на съдържание едно към друго
  5. Блогирайте редовно – публикувайте редовно публикации в блогове
  6. Оставете вашия домейн да остарее – бъдете търпеливи, колкото по-стар е вашият домейн, толкова по-добре
  7. Удобство за мобилни устройства – сайт, адаптивен за мобилни устройства

Ако вече правите линк билдинг, проверете DA и PR на домейна, на който са поставили вашия линк. Ако рейтингът на органа на домейна е под 15, няма да се възползвате от тази връзка.

И да – не копирайте чужди текстове и изображения. Копирането на текстове от чужди блогове според Google е строго забранено. Ако не сте знаели, алгоритмите на Google могат да разпознават изображения.

Изберете тема и я проучете, преди да започнете да публикувате, напишете уникален текст и завършете публикацията визуално за по-добър UX (потребителско изживяване).

Имайте предвид, че дългите абзаци могат да действат като роман на мобилен телефон и се опитайте да ги направите по-кратки и визуално четими.

Линк билдинг

Когато създавате обратни линкове, е по-трудно, ако се съсредоточите върху крайния резултат, тоест поставянето на връзка към вашия блог.

Всъщност успехът зависи от отношенията между собствениците на двата сайта.

Линк билдингът е по същество процесът на изграждане на връзка с друг собственик на сайт, който иска и желае да се свърже към вашето съдържание, защото е полезно и подобрява неговото .

От това можем да заключим, че самият достъп и съдържанието са еднакво важни за получаване на успешна връзка.

Например, ако публикацията ви описва по-подробно тема, която собственикът на друг сайт вече има, много вероятно е той да се свърже с вашия блог, за да предостави на своите читатели по-добър източник на информация по темата.

Ето защо често срещаме връзка в публикациите в блога, която води към сайт, който е експертно фокусиран върху определена тема, дори и до Wikipedia, защото хората смятат, че това е актуален източник на информация.

Също така е важно да знаете, че dofollow линковете са по-важни от nofollow линковете .

Овладяване на изкуството на имейл контакта за SEO (2 стъпки)

Обхватът е едно от най-важните умения за намиране на сайтове за вашите линкове. Това, което трябва да се овладее тук, е обхватът чрез електронна поща и по-точно имейл обхватът в две стъпки.

Нека обясня..!

Стъпка 1: Изградете доверие

Когато става въпрос за достигане до потенциални клиенти за възможности за линк билдинг, обхватът в две стъпки по имейл трябва да бъде нормална процедура.

Съставете подходящ имейл ( обърнете внимание на визуалния компонент на имейла ) и първо „загрейте“ уеб администратора, към когото се обръщате, вместо да търсите връзка веднага.

Демонстрирайте истински интерес към темите, които обхващат, предоставят стойност, признават тяхната стойност и спечелете доверието им.

Тази техника е истинска и помага за развитието на линкове и придобиването на повече обратни линкове за вашите инициативи за линк билдинг.

Стъпка 2: Използвайте доверието, за да получите обратни линкове

Можете да използвате тези линкове, за да планирате бъдещи инициативи за линк билдинг, след като ги установите.

Всички сме хора и в крайна сметка винаги е по-приятно да помогнеш на някой, с когото вече си говорил.

Изчакайте няколко седмици и след това поискайте обратна връзка.

Не забравяйте, че ще получите обратна връзка само ако съдържанието ви си заслужава .

Отворете профил в социалните мрежи

Платформи като Quora, Reddit, LinkedIn, Pinterest и други подобни имат огромен потенциал за увеличаване на посещенията, плюс бонусът е, че имат висок DR и следователно обратната връзка струва повече.

За да започнете, отворете акаунт в Quora и се присъединете към регионалните общности на блогъри. Там можете да публикувате съдържанието си и да поставите връзка към блога си, за да получите връзка dofollow. Като отговаряте на въпроси по различни теми и проблеми на тази платформа, вие също така разширявате своята читателска база.

Продължавайте да работите и да изграждате

Не се обезсърчавайте, всички са започнали от 0 (нула) и са изградили своите DA и SEO с течение на времето. Всичко, което трябва да направите, е да сте отдадени на това и ще успеете.

Намерете блогове с по-висок DA рейтинг от 20 и погледнете Ahrefs на първите 100 обратни линкове, които този сайт има.

Намерете в тях онези, които не са nofollow, и се свържете с тях за публикации на гости и сътрудничество. Линк билдинг може да се изгради с повече работа и усилия, така че вашият блог ще бъде на по-добра позиция в търсенето и ще получите повече органични посещения чрез Google.