декорация на антре

Декорация на антрето


Антрето е тази част от нашия дом, на която като че ли, обръщаме най-малко внимание, просто защото там не прекарваме реално време. Същевременно с това, обаче забравяме, че то е „първото впечатление“, то е съвсем първото нещо, което виждаме ние и нашите гости. Следователно, антрето носи първоначалното усещане за целия ни дом. Точно за това има значение как изглежда то.

Предлагаме ви няколко идеи за декорация на антре, които да го направят приветливо и функционално.

В повечето жилищни сгради доста рядко може да попаднете на голямо антре. Когато разполагате с малка площ, ние ви съветваме да заложите на огледалата. Декорирането на антрето с огледала оптически ще уголеми мястото и ще го „изпълни“ с пространство. Огледалото реално не заема от площта, а когато е поставено в някаква стилна рамка, ще придаде уникалност и чар на помещението.

Ако вашият коридор е тесен и продълговат може да се възползвате от поставянето на картини или семейни снимки. Коридорът ви може да се превърне в една уникална фото галерия, като изберете подходящите снимки и ги рамкирате. Поставете ги само на една от стените стъпаловидно или асиметрично. По този начин няма излишно да натоварват атмосферата.

За допълнително настроение може да си набавите някои стикери за стена с уникални принтове, които може да съчетаете с вашия личен стил. Също така, доста модерни в момента са закачливите надписи, които могат да се поставят на входната врата или на някоя от стените в рамка.

Акценти, като плетени кошове, дървени закачалки, изящни свещници или пък висока ваза със сухи цветя, също могат внесат уют в това пространство, което не е точно „стая“, но е също толкова важно.

Не забравяйте да помислите и за някои дребни детайли, като място за оставяне на ключове. То може да бъде както декоративно панерче, така и декоративна къщичка за окачане на ключове.