Пари на заем – знаем ли как да изберем правилната фирма

Взимането на пари на заем е нещо, което всеки е правил. Десетки потребители ежедневно прибягват до тази практика, за да платят някоя сметка. Всеки 3-ти български гражданин погасява месечен кредит, а почти всеки втори е теглил, или планира да тегли пари на заем.

Изборът на фирми, които да осигурят изгодно финансиране е доста труден. В интернет можете да откриете редица компании, които предлагат привидно изгодни договори, но със ситен шрифт под споразумението са посочени лихви и условия, които далеч не са изгодни за потребителите.

Какво трябва да знаем при взимането на пари на заем от интернет компания?

3 са основните неща, на които на всяка цена трябва да обърнете внимание

1. Условия за кредитиране

Прочетете внимателно всички условия свързани с договора за финансиране. Освен сумата и размера на лихвата, която дължите, вижте и сроковете, както и вероятната наказателна лихва, ако има такава. Проверете периода, за който трябва да изплатите сумата, за да сте сигурни, че не сте въвлечени в схема, която да ви постави в затруднено или рисково положение.

2. Адрес на фирмата и Булстат

Всяко действително работещо и законно предприятие за кредитиране притежава физически адрес и Булстат или данъчен номер. Уверете се, че фирмата разполага с физически адрес, дори и да предлага услугите си онлайн. И не взимайте пари на заем от фирми, които нямат дори сайт в интернет, където да е показана регистрацията им според търговския закон.

3. Лихва

Въпреки че вече споменахме, че лихвите могат да се окажат рисков фактор, напомняме ви го отново. Коректните компании осигуряващи пари на заем, обявяват лихвените си проценти не само на сайта, но и в договора. И ясно подчертават каква лихва дължите, има ли наказателни лихви и други наказателни такси в договора.

И накрая, но не и на последно място, при взимането на пари на заем онлайн, се уверете, че сте в състояние да върнете сумата в срок. Фирмите осигуряват доста гъвкави условия на кредитиране, но при нелоялно отношение от страна на клиентите им, следващ заем може да бъде отказан.

Leave a Reply