Гуми за колата

Зимата вече чука на вратата, и безспорно в този сезон едно от най-важните неща, от които зависи и вашата безопасност на пътното платно е отличното състояние на всичките ви гуми. Вие трябва не само да закупите качествен модел гуми от доказан производител, естествено след това да ги поддържате в отлично състояние, а също така навреме да ги сменяте и да ги балансирате в специализирани сервизи. Освен това, от особено значение е и проверката на налягането на гумите ви, тъй като това може да удължи живота им значително.

Покупката на качествени гуми не е единствената ви задача, защото е важно след това вие правилно да се грижите за тях. Първото правило е навреме да сменяте сезонните гуми, а не например да чакате да завали силен сняг или да има поледици, за да го направите. Така можете да развалите много грайфера им, който е различен за всеки сезон.

Другото важно нещо е да карате вашата кола редовно (поне веднъж годишно) на сервиз, за да се направи профилактична проверка на техническото състояние, но и да се направи баланс на гумите ви.

Също така, в никакъв случай не трябва да забравяте, че през летните месеци вие трябва задължително да ги покривате, тъй като иначе вредните ултравиолетови лъчи могат да ги развалят и така да се редуцира значително времето им на живота, а това от своя страна може да доведе до факта, че вие ще трябва да сменяте качествените си гуми, заради това че не сте ги поддържали добре.

За да можете обаче да шофирате безопасно се изисква не само книжка, но и нужния опит, както и това да разполагате с отлични рефлекси на пътя. Все пак книжка кола не кара, както са казали хората.

Профилактиката също така е важна част от грижата за колата ви, така че не забравяйте това от време на време посещавайте сервиз, за да се балансират гумите ви, но и да се направи обстоен техничен преглед и да се установи, че всичко е добре.

Вижте още съвети за безопасно шофиране и грижи за колата на promobile.bg.